HTML

Zöldséges egészség

Sziasztok! A blog célja a tájékoztatás. Egyrészt magamat tájékoztatom, mert a dolgoknak alaposan utána kell nézni ugyebár, másrészt persze Titeket. A blogon főleg egészségmegőrzésről, az egészséget károsító tényezőkről, ezeken felül mindennapi környezetvédelemről és talán néha műszaki dolgokról lesz szó. Egyébként szeretem a városokat. Szeretem, ha hagyományt tisztelve újítanak fel egy utcát vagy teret, régies lámpaburákkal, és sok fát ültetnek. Szóval kritikával illetem a városokat, de imádom őket. Szeretek fotózni is - többek között várost. Szóval ilyesmi posztok is várhatóak.

Barátok és "testvérblogok"

Friss topikok

  • : Szerintem igen, bár ott nem néztem, én megrendeltem. (bookline) (2013.03.25. 10:52) Hófödte Budapest / Tabán
  • E1d2o: Köszönöm a hozzászólást! Hát, ez is igaz. :) (2013.02.06. 23:53) Alternatívság
  • E1d2o: Csak hobbiból érdekeltek a szaunák, és azért mertem írni róluk, mert elég sok helyen olvasgattam róluk. Majd a következő bejegyzésben, ami egy-két napon belül jön, lesznek hivatkozási linkek. Nagyon... (2013.01.25. 21:25) A finn szaunáról (2. rész)
  • nevem van: @E1d2o: A butaságot, a szerző belső bizonytalanságán kívül mást nem tükröző közhelyözönt nem a nyelvtanárok, hanem a zöldek utáltatják meg a serdületlen, de nem ostoba gyerekekkel. Én négy nyelvet t... (2013.01.22. 12:31) Ellenszenves téma a környezetvédelem? Miért nem zöld Budapest?

Április 20-án több Föld napi rendezvény is volt a Városligetben. Ennek részeként önkéntesként lehetett segíteni a park szebbé tételében. Lehetett árvácskát vagy facsemetéket ültetni, padot festeni, szemetet szedni. Mi az egyik csoporttársammal az ültetést választottuk.

Délelőtt tíz órakor gyülekeztünk az Ötvenhatosok terén, az emlékmű mögött. Regisztrálni kellett, mely során karszalagot, kedvezményes belépésre jogosító szelvényeket, kulcstartót és munkakesztyűt kaptunk. A regisztráció rendezett volt, névsor szerint kellett sorba állni, így a tömeg eloszlott, és nem kellett sokat álldogálni.

arv4.jpg

arv5.jpg

Ezt követően, pár beszéd elhangzása után sorba lehetett állni az ültetendő tövekért. Zászlócskák jelezték, hogy melyik színű hova való. A tövek osztása eleinte nem volt zökkenőmentes: mindenki fejenként négyet kapott, és amint elültette, állhatott megint sorba. Később a nagyobb csoportok már ládával kaptak, aztán már a magánemberek is. Így már végre több időt töltöttünk ültetéssel, mint sorban állással.

arv6.jpg

Fárasztó volt a munka, hiszen gondosan be kellett nyomkodni az árvácskákat, hogy ne mossa ki őket azonnal egy locsolás vagy egy zápor. Jó volt látni, hogy minden korosztály képviselteti magát és hogy mindenki szorgos. A szülők odafigyeltek, hogy gyermekeik alapos munkát végezzenek, néha előfordult, hogy maradt a kicsik után némi munkája anyunak-apunak. Azért nem szólnám le a kicsiket, mert szorgalmasak voltak, és ami a legfontosabb: szívesen, jó kedvűen járt a kezük!

arv3.jpg

Valamikor dél körül érkezett a hír, miszerint sikerült dupla rekordot dönteni:
http://14.kerulet.ittlakunk.hu/termeszet/130422/guiness-rekord-szuletett-varosligetben

arv1.jpg

arv2.jpg

Nagyon jól esett részt venni az eseményen. Egyrészt fontos a figyelemfelkeltés, ami néha már végre úgy tűnik, sikeres. Másrészt eddig egyszerű rét volt az emlékmű mögött, most szép virágok - azért nem mindegy; így szebb, méltóbb, illőbb.

Remélem, szépek maradnak az árvácskák.. Bár most hétvégén hadiállapotok fogadtak, mikor arra sétáltam, bízom benne, csak a hirtelen meleg tett be a növénykéknek.

Címkék: budapest város környezetvédelem kikapcsolódás városliget önkéntesség guiness rekord családi program világváros

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása